06 51 303 223 info@topmediation.nl

Wat is NLP

Zou u (nog) beter willen leren communiceren dan u nu doet? Effectiever, zodat u nog beter kunt overbrengen wat u wilt zeggen? Waarmee de kans dat u met uw boodschap uw doel bereikt maximaal is?
Wie wil dat niet?

NLP is in de jaren 70 van de vorige eeuw ontstaan in de Verenigde Staten.
De grondlegggers zijn John Grinder en Richard Bandler.
Hoor en zie hier Richard Bandler in anderhalve minuut zelf vertellen wat NLP inhoudt.

NLP is de afkorting van Neuro Linguïstisch Programmeren. Het is een methode die voornamelijk is gericht op verbetering van de communicatie, waarbij veel interessante elementen uit de psychologie en uit taaltheorieën worden gebruikt.

Tevens wordt met NLP-technieken bepaald wat experts (succesvolle mensen) zoveel succesvoller maakt dan ‘de gemiddelde mens’ en waarom. Dit wordt in de NLP modelleren genoemd. Aansluitend kunnen dan anderen daar efficiënt en effectief van leren, zonder de lange weg van het leertraject langs te hoeven gaan die de expert heeft gevolgd.

Tot slot worden patronen in subjectieve ervaringen onderzocht, om inzicht te krijgen in de eigen denkprocessen. Inzicht is immers de eerste stap naar verandering en verbetering.

Waarom NLP bij mediation en coaching?

De professionals van TopMediation gebruiken elementen uit de NLP, daar waar ze dat gepast achten. NLP is niet zaligmakend, maar kan zeker op allerlei momenten een heel waardevolle aanvulling zijn bij uw inspanningen uw doelen te bereiken.

Filmpje

Communiceren kan heel lastig zijn. Zijn mannen niet veel te veel oplossingsgericht? En willen vrouwen nou juist niet dat mannen stoppen met al hun oplossingen? En gewoon eens alleen maar luisteren? In het filmpje hieronder wordt dit thema heel verrassend neergezet.

Bel ons. Mail ons. Wij helpen graag!