06 51 303 223 info@topmediation.nl
Wat is mediation
Mediation is een vorm van conflictbemiddeling waarbij je, onder begeleiding van een bemiddelaar (mediator), samen met de andere partij tot een voor beiden aanvaardbare oplossing van jullie probleem probeert te komen. En dat is gemakkelijker dan je vooraf denkt!

Alternatief voor procedure bij de rechter
Als je een conflict hebt met een persoon of organisatie waar je samen niet uit komt, dan kan je kiezen voor mediation in plaats van voor een juridische procedure bij een rechter, waarbij vaak jouw advocaat ruzie maakt met die van de tegenpartij. Mediation kan dan veel tijd en geld besparen, want jullie werken samen constructief aan een oplossing en je krijgt er deskundige hulp bij. En het succespercentage ligt hoog.

Mediator
De mediator is getraind in het begeleiden van gesprekken en onderhandelingen. Hij stuurt op openheid en wederzijds begrip, zodat een oplossing binnen bereik komt. En hij doet dat zonder te oordelen, onafhankelijk en objectief. Als beide partijen vertrouwen hebben – in hem en het proces – dan kunnen bergen worden verzet.

Niet vrijblijvend
Deelname aan mediation is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Partijen moeten bereid zijn samen aan een oplossing te werken om stappen te kunnen maken. Iedereen die bij de mediation aanwezig is respecteert geheimhouding betreffende inhoud en verloop van de mediation en desgewenst wordt dat vooraf op papier gezet. En als een conflict wordt opgelost, dan worden de afspraken – als de partijen dat wensen – door de mediator in een overeenkomst vastgelegd.

Belofte
Bij een conflict is de communicatie veelal tot een dieptepunt gedaald en is er van constructief overleg meestal allang geen sprake meer. Je gevoel zegt dan vaak dat praten geen zin meer heeft en je wilt ‘vechten’ voor je gelijk met een goede advocaat aan je zijde die van wanten weet. Maar ik beloof je: een goede mediator kan ijzer breken. Voor jullie beide. Met vooraf niet voor mogelijk gehouden resultaten. En dat proces is sneller, goedkoper en prettiger dan ruzie maken via advocaten. En wat let je? Een advocaat inschakelen kan altijd nog. Ik beloof je dat jullie verrast zullen zijn over wat je met mediation kan bereiken. Geef je me een kans? Geef jezelf die kans!

Bel ons. Mail ons. Wij helpen graag!

Martijn Y. de Deugd