06 51 303 223 info@topmediation.nl

Wat is VvE-Mediation

U woont in een appartementengebouw. Maar uw buren hebt u niet zelf uitgezocht. En toch hebt u onvermijdelijk met ze te maken, omdat iedere eigenaar van rechtswege verplicht lid is van de Vereniging van Eigenaren (VvE). Dat kan uitstekend uitpakken, maar ook heel vervelend, als bijvoorbeeld de vergadering van eigenaren – waarbij u vast en zeker diverse buren in de ogen zal kijken – onprettig verloopt. Of zelfs in ruzie uitmondt.

Zoveel mensen, zoveel zinnen

U hoeft het helemaal niet altijd met elkaar eens te zijn op de vergadering van eigenaren. Immers, zoveel mensen, zoveel zinnen. Maar overeenstemming over te nemen besluiten moet uiteindelijk wel worden bereikt. Lukt het niet om die overeenstemming samen te bereiken? Is de sfeer tijdens het vergaderen grimmig of wordt er geruzied? Accepteer dat niet. Kom uit die negatieve spiraal en zoek de positieve richting.

Mediator*

Wij kunnen helpen. Altijd. Bij beginnende wrijvingen tijdens de vergaderingen (haal ons erbij, want voorkomen is beter dan genezen), maar ook als ruzies al flink zijn geëscaleerd en er over en weer wordt gedreigd met advocaten en rechtszaken. Want als wij mogen meepraten, blijken er telkens weer verrassend goede kansen om zaken weer in het redelijke te krijgen. Laat die kansen niet liggen, want wat hebt u te verliezen?

Mag het?

Ja, het mag. Zelfs als u – al dan niet in een contract – eerder afsprak om bij een geschil naar een rechter of arbitragecommissie te gaan, dan mag toch, mits ook de andere partij akkoord is, voor mediation worden gekozen.

 

* Over de vele voordelen van een mediationtraject boven een rechtsgang leest u elders op deze site.

Bel ons. Mail ons. Wij helpen graag!